Tocană cu ficăței de pui

Tocana cu ficăței de pui este o mâncare care se prepară foarte rapid și dacă folosim și condimentele potrivite poate să ne iasă ceva chiar delicios. Eu am descoperit coriandru care mi se pare că înobilează ficățeii cu un gust deosebit. Pe lăngă coriandru mai folosesc vin roșu și bineînțeles nelipsitul usturoi. Mie îmi palce foarte mult această tocană cu ficăței de pui, o servesc în general cu piure și salată de sezon.

Ingrediente tocană cu ficaței:

Număr de porții: 4, timp de preparare: 30 min.

  • 1 kg de ficăței de pui
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • coriandru
  • un pahar de vin
  • 2 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 20g unt / ulei
Instrucțiuni tocană cu ficaței:
  1. Se spală bine ficățeii și se curăță de impurități.
  2. Se toacă ceapa cubulețe și se călește în puțin unt sau ulei.
  3. Se adaugă ficățeii și se călesc și ei încă 5 minute.
  4. Completăm cu paharul de vin sau apă ca înlocuitor.
  5. Se țin pe foc aproximativ 20 de minute.
  6. Spre sfârșit se adaugă usturoiul sfărâmat și tocat cubulețe.

Nota: la nevoie se mai adaugă apă pentru a nu se prinde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *