Salată de verdețuri și omletă cu telemea

Această rețetă de salată de verdețuri și omletă cu telemea este mai mult un mic dejun, dar unul destul de consistent și energetic. Este o sugestie pentru un inceput de zi în forță, prin aportul adus de legumele verzi iar omleta aduce un element proteic acestei salate.

Primăvara, încerc să consum cât mai multe legume cu frunzele verzi. Iau cam tot ce găsesc verde în piață, de la ceapă verde, leurdă, lobodă la pătrunjel, leuștean, mărar. Aceste legume cu frunzele de culoare verde închis sunt adevărate miracole pentru sănătate, în acest articol am scris mai detaliat despre beneficiul legumelor de primăvară. Feblețea mea este leurda, este o plantă deosebită atât pentru proprietătiile sale, cât și pentru gustul unic. Leurda nu este o plantă de cultură, ea crește doar în pădure și primăvara este singurul anotimp în care o putem gasi, de aceea trebuie să profităm.

Ingrediente salată de verdețuri și omletă cu telemea:
  • o ceapă verde
  • leurdă
  • pătrunjel
  • mărar
  • două ridichi
  • 2 ouă
  • unt
  • 30g de telemea
Instrucțiuni salată de verdețuri și omletă cu telemea:
  1. Se spală bine toate legumele și verdețurile și se rup sau se toacă
  2. Se prepară omleta, se bat cele două ouă și se adaugă telemeaua sfărâmată. Am preparat omleta folosind unt la prăjit în loc de ulei, gustul este mult mai bun, iar untul este secretul meu în bucătărie.
  3. Se asamblează porția, salata ca strat de bază iar peste se pune omleta
  4. Deasupra am ras puțin parmezan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *