Paste cu șunculiță, vinete, dovlecei și leurdă

Despre paste am tot scris, da, sunt printre preferatele mele, se prepară ușor și pot exista nenumărate combinații interesante cu ingredientele folosite. Eu ma inspir de obicei  din legumele de sezon găsite în piață și fie urmez o rețetă clasică, fie adaptez o rețetă pentru ceea ce găsesc în piața. Aceste paste cu șunculiță, vinete, dovlecei și leurdă sunt cumva o adaptare a pastelor primavera probabil, dacă ar fi să găsim o denumire oficială a rețetei.

Această rețetă a fost inspirată de leurdă, pe care am încercat să o consum cât mai mult  deoarece se poate consuma doar primăvara și o să îmi lipsească în restul anului. Cred ca este printre plăcerile mele nevinovate, să merg primăvara la piață și să văd că a apărut leurda, chiar mă bucur mai mult decât de apariția cireșelor.

Leurda, pe lângă aportul de substanțe nutritive, este și foarte bună la gust, are un ușor gust de usturoi iar mirosul ei îmi aduce aminte de senzatia aceea de început de primăvară și mirosul proaspăt al ierbii. Aici am scris mai multe despre beneficiile leurdei și ale plantelor de primăvară care mi se par printre cele mai sănatoase și mai bune dintre toate legumele pământului.

Am vorbit mult despre leurdă și am ignorat celelalte legume: vinetele și dovleceii, nu au fost de sezon dar vinetelor nu pot să le rezist, chiar dacă sunt de import sau seră.

Așa, ca o paranteză, important este să folosiți ingredientele preferate în rețete și nu prea aveți cum să dați greș. Gătitul este o activitate relaxantă și nu este deloc complicat să pregătim o masă delicioasă pentru cei dragi. Dacă mai punem și pasiune, rezultatul este garantat.

Ingrediente paste cu șunculiță, vinete, dovlecei și leurdă:

Număr de porții: 4, timp de preparare: 30 min.

 • o pungă de paste
 • 400g șunculiță țărănească (sau kaizer etc)
 • un dovlecel
 • o vânată
 • două fire de ceapă verde (opțional)
 • 3 legături de leurdă
 • unt
 • sare
 • piper
 • parmezan
Instrucțiuni paste cu șunculiță, vinete, dovlecei și leurdă:
 1. Se toacă șunculița cubulețe și se călește în puțin unt
 2. Se toacă vinetele. dovlecetii și ceapa verde și se adaugă peste șunculiță
 3. Se amestecă și se mai țin 3-5 minute pe foc. Vinetele și dovleceii trebuie să fie aldente.paste-leurda-vinete-sunculita_1
 4. După ce se oprește focul, se adaugă leurda tocată. Notă: chiar dacă pare voluminoasă, leurda va scădea, așa că puteți adăuga cu încredere 2-3 legături de leurdă.paste-leurda-vinete-sunculita_2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *