Mini-cheesecake fără coacere

Cheescake-ul este prăjitura mea de bază care o prepar cam la fiecare ocazie mai specială sau atunci când vreau să surprind pe cineva cu un desert rafinat. Se prepară surprinzător de ușor și nu prea există nici un motiv pentru care acest desert nu ar ieși bine. De obicei prepar cheesecake-ul la cuptor, prin coacere și folosesc doar brânză de vaci, iar dacă vreau să adaug un plus de cremozitate, pun alături de brânza de vaci și o cutie de mascarpone.

Cheesecake-ul fără coacere este o variantă foarte bună pentru cei care doresc o cantitate mai mică de dulce dar și pentru cei grăbiți. Durează doar 15 minute întregul proces de preparare iar rezultatul este deosebit: o cremă fină cu un strat de biscuiți scăldați în unt iar deasupra un strat de gem care aduc completitudine acestei rețete. Chiar nu este nimic greșit dacă încercați cheesecake-ul fără coacere, este un desert natural dar, hrănitor și uimitor de rapid de preparat.

Ingrediente mini-cheesecake:

Număr de porții: 4, timp de preparare: 15 min.

 • o cutie mică de mascarpone
 • 200g brânză grasă de vaci (de la sibieni este foarte bună)
 • 100g de zahăr
 • 100g biscuiți digestivi
 • 20g de unt
Instrucțiuni mini-cheesecake:
 1. Se sfărâmă biscuiții digestivi, eu am folosit un blender pentru această operație.
 2. Se topește untul și se incorporează cu biscuiții
 3. Se așează biscuiții pe fundul unei căni/ramekin sau orice recipient doriți. Biscuiții trebuie să fie tapetați bine pe fundul cănii.
 4. Se prepară crema, se amestecă mascarponele cu brânza de vaci și zahărul. Se gustă pentru a verifica daca este suficient de dulce. Notă: se poate înlocui brânza de vaci doar cu mascarpone sau mascarponele doar cu o brânză de vaci care este suficient de grasă și cremoasă.
 5. Se așează crema în recipientele tapetate cu biscuiți
 6. Se decorează cu dulceață (capșuni, vișine, cireșe, piersici etc) sau cu fructe proaspete. Eu am folosit gem de căpșuni.
 7. Mini-cheesecake-urile se tin la frigider aproximativ două ore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *