Supă cremă de ștevie și leurdă

Am zis de mult timp că îmi fac o supă sau o ciorbă de verdeață dar abia spre sfârșitul primăverii mi-am făcut timp pentru a o prepara. Si cum niciodată nu este prea târziu am zis că trebuie nepărat să merg la piață pentru a procura cele necesare deoarece ar fi fost păcat să treacă primăvara fără să pun în valoare bunătățiile pe care le oferă: ștevie, leurdă, lobodă, macriș, pătrunjel, ceapă verde etc.

În prepararea acestei supe am folosit ștevia în mod predominant dar am pus și un buchet mare de leurdă deoarece leurda are un gust fin de usturoi dar și un parfum primăvăratic. Bineînțeles că puteți sa alegeți orice verdeață, dar recomand totuși ștevia ca bază deoarece este mai consistentă decât leurda. Se știe că legumele cu frunze verzi sunt foarte sănătoase așa că vă recomand să încercați combinația preferată, loboda fiinde deasemenea o alegere bună.

Vă sugerez să încercați această supă cremă de ștevie și leurdă deoarece vă va aduce vitaminele necesare și nu în ultimul rând vă veți bucura de o gustare delicioasă și proaspătă care este gata în doar 30 de minute.

Ingrediente supă cremă de ștevie și leurdă:

Număr de porții: 6, timp de preparare: 30 min.

  • 4 legături de ștevie
  • o legătură măricică de leurdă
  • 4 cartofi
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 20g de unt
Instrucțiuni supă cremă de ștevie și leurdă:
  1. Se curăță cartofii, morcovii ceapa și se toacă în bucăți grosolane
  2. Se pune o bucată de unt în oală și se adauga cartofii, morcovii si ceapa la călit pentru 3-5 minute
  3. Se condimentează cu sare și piper
  4. Se adaugă două pahare de apă și se lasă aproximativ 15 de minute, până ingredientele sunt aproape fierte
  5. Se completează oala cu apă și se lasă să dea în clocot pentru a adăuga ștevia
  6. Se spală ștevia și se adaugă în oală apoi se fierbe supa încă 5  minute
  7. La final se adaugă leurda și se mai ține 3-5 minute pe foc
  8. Se pasează cu un blender
  9. Se poate servi simplă sau cu smântână, recomand smântâna de la sibieni, este foarte grasă și cremoasă.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *