Salată orientală cu ton

Tonul la conservă este un ingredient pe care îl folosesc destul de frecvent deoarece face parte din proviziile din frigider. Pastele cu ton sau tartinele cu ton sunt printre preferatele mele dar de data aceasta am încercat o salată orientală cu ton, care recunosc, nu este invenția mea, am furat-o.

Merită să încercați această rețetă deoarece este foarte simplu de preparat, ingredientele sunt simple și accesibile tuturor. Procedeul de preparare este deasemenea floare la ureche, oricine poate să își prepare această salată orientală cu ton, doar se fierb cartofii și se toacă restul ingredientelor iar tonul este elementul surpriză care va aduce o notă aparte.

Ingrediente:
  • două conserve de ton (în ulei)
  • două cepe (preferabil roșii)
  • un borcan de castraveciori murați
  • un borcan de gogoșari murați
  • 6 ouă fierte
  • 2 kg de cartofi
  • măsline
  • mărar
  • sare
  • piper
  • zeamă de lămâie
Instrucțiuni:

Se curăță cartofii și se fierb. Timpul de fierbere depinde de cartofi, se incearcă dacă sunt fierți cu vârful unui cuțit. Cartofii nu trebuie să fie lăsați prea mult la fiert pentru că se vor sfărâma, dar, dacă totuși din greșală au fiert prea mult se pot lasa la răcit și se pun apoi pentru 30 de minute la frigider. Astfel, cartofii pot să fie tocați cubulețe fără a se sfărâma prea mult. Eu recunosc, nu nimeresc niciodată consistența potrivită a cartofilor și am mereu tendința să îi fierb prea mult așa că acest truc cu răcitul la frigider mă ajută destul de mult.

Următorul pas constă în fierberea ouălelor, operație care se poate face în paralel cu fiertul cartofilor. Între timp ne putem ocupa de celălalte ingrdiente, tocatul cepei, gogoșarilor și al castraveciorilor murați. În această salată orientală cu ton mai puteți să adăugați ingredientele preferate, câteva idei în plus față de ceea ce am adăugat eu ar fi porumb fiert, mazăre, morcov fiert, brocoli, semințe etc.

Într-un vas adăugăm toate ingredientele tocate și conservele de ton cu tot cu ulei, condimentăm cu sare, piper și mărar tocat (sau alte mirodenii, busuiocul, oregano merg foarte bine). Adăugăm și zeama de lămâie (jumătate sau de la toată lămâia, dupa gust). Dacă tonul nu este conservat în ulei, adăugați câteva linguri de ulei. Cam atât, poftă mare!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *