Ceafă de porc la grătar cu ciuperci și smântână

Uneori nu este nevoie să te dai peste cap pentru a obține un preparat delicios, tot ce ai nevoie este o ceafă de porc de țară, pentru că are un gust deosebit fără a adăuga prea multe condimente, se cunoaște clar diferența față de porcul din magazine. Pentru rețeta mea de ceafă de porc la grătar cu ciuperci și smântână am folosit o ceafă din rezervele de la congelator și am condimentat-o doar cu sare și piper după care am prăjit-o într-o tigaie grill. Atât de simplu!

Ingrediente (6 persoane):
  • 6 felii de ceafă de porc
  • 1 kg de ciuperci champignon (brune)
  • 200 ml de smântână lichidă
  • o lingură de făină
  • 2 kg cartofi (pentru piure)
  • 50 g de unt
  • 100 ml lapte
  • sare
  • piper
Instrucțiuni:

Ceafa se condimentează pe ambele părți cu sare și piper iar apoi se prăjește pe grătar sau într-o tigaie grill. Atât.

Pentru sosul de smântână cu ciuperci se spală bine ciupercile champignon iar apoi se taie feliuțe nici prea groase nici prea subțiri. Am folosit ciuperci champignon brune care sunt mult mai aromate decât ciupercile champignn clasice (cele albe). Într-o tigaie se pune un cubuleț de unt iar apoi se aruncă ciupercile, se călesc două minute după care adăugăm smântâna pe care am amestecat-o cu o lingură de făină în prealabil. Se condimentează cu sare și piper și se mai ține pe foc 3-5 minute, sosul va începe să se îngroașe puțin (de la făina).

Piureul se prepară după rețeta clasică, se fieb cartofii în apă cu sare iar după ce au fiert bine, se strecoară de apă și se amestecă cu lapte, unt, sare și piper. Cu cât adăugați mai mult unt și/sau lapte, piureul va avea o consistență mai fină.

Se asamblează platoul și se poate servi alături de o salată delicioasă de sezon.

Notă: inspirație si aici: [1], [2], [3].

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *