Cremă de brânză cu ouă și mărar

Pentru a mânca sănatos la micul dejun mi s-a parut o idee bună o cremă de brănză cu ouă și mărar. Este rapid de preparat și este o alternativă sănatoasă cerealelor din comerț. Sau poate pur și simplu dorim ceva gustos și diferit la micul dejun.

Ingrediente:

  • 500g brânză grasă de vaci (de la țărani)
  • două legături de mărar
  • 5 ouă
  • sare
  • piper

Se prepară foarte ușor, practic se amestecă toate ingredientele. Mai întâi se pune brânza de vaci întru-un vas și se amestecă de câteva ori pentru a se omogeniza după care se adaugă mărarul tocat mărunt și se mai amestecă  data. Se fierb ouăle tare. Gălbenușul se adaugă in vas, va fi frecat ulterior, iar albușul se toacă mărunt. Se condimentează cu sare și piper după care se incorporează bine toate ingredientele. Am găsit în piață la lăptari o brânză de vaci foarte grasă si dulce așa că am obținu o cremă foarte fină, asemănațoare cu cremele de brănză cu pretenții. Este foarte bun servit la mic dejun, cu pâine prăjită și cu puțină ceapă. Miam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *