Șnițel de porc cu arome de usturoi și cimbru

Fac șnițele destul de rar, deoarece, de la prăit, se face destul de mult fum și miros în bucătărie. Ideea de a pune arome în șnițel mi-a venit de nevoie, deoarece am avut foarte multă treabă și a trebuit să amân prăjirea șinitelelor pentru câteva ore. Așa că am tăiat carnea în felii, am batut-o cu un ciocan pentru șnițele iar apoi am condimentat cu sare și piper. Pentru a obține șnițel de porc cu arome de usturoi și cimbru am zdrobit o căpățână de usturoi și am frecat o jumătate de legătură de cimbru după care le-am adăugat peste carne, am amestecat bine și am lasat-o între 2 și 4 ore la frigider. Am descoperit că usturoiul zdrobit cu lama cuțitului sau cu un ciocan, elimină mult mai multe uleiuri și va da mult mai multă aromă mâncării.

Ingrediente șnițel de porc cu arome de usturoi și cimbru:
  • 1 kg de carne de porc
  • o căpățână de usturoi
  • jumătate de legătură de cimbru
  • sare
  • piper
  • 3 ouă
  • 3 linguri de făină
  • ulei pentru prăjit (sugestie: ulei de palmier)
Instrucțiuni șnițel de porc cu arome de usturoi și cimbru:

Instrucțiuniile aproape că le-am explicat în partea introductivă, dar o să reiau, este foarte simplu. Se taie carnea pentru șnițele în felii după care se bate bine cu un ciocan. Se așează carnea într-un vas și se condimentează cu sare și piper. Se zdrobește o căpățână de usturoi folosindu-ne de ciocanul de bătut șinițele sau de partea lata a lamei unui cuțit. Se adaugă usturoiul peste carne, se freacă și cimbrul iar apoi se amestecă bine astfel încât aromele să fie distribuite în mod uniform. Se ține carnea la frigider între 2 și 4 ore.

Urmează partea mai puțin plăcută, prăjitul șnițelelor. Mai întâi se prepară amestecul de ou și făină, se bat bine ouălele apoi se adaugă și cele trei linguri de făină. Se condimentează amestecul cu sare și piper. Într-o tigaie se încinge ulei iar apoi se trece câte o bucată de carne prin amestecul de ou cu faină și se prajește pe ambele părți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *