Cotlet de porc la cuptor cu garnitură de vinete

Am trecut prin piață și nu știam exact ce vreau să gătesc, dar în hală am văzut un cotlet de porc care arata bine și m-am gândit că ar fi foarte bun gătit la cuptor. Cred ca majoritatea rețetelor mele cu carne conțin carne de porc, este o carne accesibilă și poate fii preparată în nenumărate moduri. Am ales să prepar cotlet de porc la cuptor cu garnitură de vinete și diverse legume.

Ingrediente cotlet de porc la cuptor:
  • cotlet de porc
  • o căpățână de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • o lingură de ulei
Ingrediente garnitură de vinete:
  • 3-4 vinete medii
  • 2 cepe
  • 3 ardei grași/gogoșari
  • o lingură de bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru
Instrucțiuni cotlet de porc la cuptor:

Eu spăl tot timpul carnea înainte să o folosesc așa că mai întâi am spălat carnea apoi am așezat-o într-o tava. Se curăță usturoiul și se spală. Am observat că usturoiul emana o aromă mai intensă atunci când este zdrobit așa că am flosit un toporaș de bucătărie pentru a-l zdrobi dar se poate folosi foarte bine lama unui cuțit. Cotletul se freacă apoi cu usturoi pentru a pătrunde mai bine aromele iar apoi se condimentează cu sare, piper și cimbru. Se lasă aproximativ o oră în tavă la frigider pentru a se frăgezii și a prelua din arome iar apoi se bagă la cuptor pentru 40 de minute. După ce se scoate se lasă puțin să se odihnească iar apoi se taie cotletele. Pentru că nu a fost suficient de pătrunsă eu am mai pus pentru 10 minute cotletele tăiate la cuptor.

Instructiuni garnitură de vinete:

Se taie ceapa fideluță și se călește 2 minute în unt iar apoi se adaugă și ardeiul gras sau gogoșarul. Se amestecă după care se adaugă vinetele tăiate cubulețe. Se călesc toate ingredientele pentru 5 minute după care se condimentează cu sare, piper, cimbru apoi se adaugă o lingură de bulion și un pahar de apă și se mai țin pe foc aproximativ 10 minute, vinetele trebuie să rămână ușor aldente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *