Carne de porc și cartofi la cuptor

Această rețetă este destul de simplă și este ideală pentru zilele în care vă grabiți, deoarece ingredientele sunt simple și sunt la îndemâna tuturor.

Ingrediente:

  • 400 g carne de porc
  • o ceapă
  • 800 g cartofi
  • 4 căței de usturoi
  • castraveciori murați
  • două linguri de smântână
  • unt/ulei
  • sare
  • piper
  • ardei iute

Se spală carnea și se curăță de grăsime după care se taie in bucăți medii. Intr-o tigaie se topește unt sau se încinge puțin ulei și se adaugă carnea, care se prăjește aproximativ 5 minute, până capătă o crustă ușor aurie. Se adaugă ceapa tocată felii sau cubulețe mari, se condimentează cu sare, piper, ardei iute și se călește împreună cu carnea pentru 2-3 minute. Se scoate carnea într-un vas iar în grăsimea în care s-a prajit se vor adauga cartofii tocati felii mari. Se condimentează cu sare, piper și se călesc pentru 5-7 minute.

Se pregătește o tavă de copt în care se vor scoate cartofii peste care se presară 3 căței de usturoi tocat. Se adaugă si bucățile de carne printre cartofi iar apoi se acoperă tava cu o foaie de copt sau cu folie de aluminiu. Se dă la cuptor pentru 20 de minute la 170 de grade.

Cât timp carnea este la cuptor, se prepară un sos foarte simplu din smântână, usturoi și castraveciori murați. Se taie castraveciorii foarte mărunt și se amestecă cu două linguri de smântână sau iaurt gras și usturoi pisat după gust. Eu am pus 3 căței dar dacă nu vă place foarte mult usturoiul, un cățel este suficient. Acest sos merge atât cu carne de porc cât și de pui sau de ce nu, pe pâine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *