Salată caprese
Este bine să încercăm lucruri și experiențe noi care să ne ajute să ne lărgim orizonturile. Părerea mea este că trebuie să cunoaștem cât mai mult pentru a alege ce ne place și ce este bine pentru noi. Iată de această dată o experiență culinară de proveniență italiană. Bineînțeles mi-am pus amprenta, față de rețeta originală am folosit în plus rucola.
Ingrediente (4 persoane):
- două bile de mozzarella
- pesto
- două roșii coapte
- rucola
Se taie felii roșiile și mozzarella. Se așează pe un platou feliile de mozzarella peste care se pun câteva frunze de rucola și câte o felie de roșie. Deci, va rezulta un strat de mozzarella urmat de un strat de rucoa si unul de roșii. Deasupra se pune câte o linguriță de pesto. Nu se mai adaugă sare deoarece pesto este deja sărat. Dacă aveți busuioc, puteți să preparați sosul de pesto în casă.