Supă cremă de varză

Îmi plac foarte mult supele cremă, sunt ușor si rapid de preparat dar foarte gustoase. Supele cremă pot să fie făcute din aproape orice fel de legume: roșii, morcovi, ceapă, cartofi, varză etc. Eu fac des supă, cel mai frecvent din roșii sau mixt de legume și o îngroș cu cartofi sau orez iar spre sfârșit adaug doi căței de usturoi pe care îi pisez sau îi blendez. Deasemenea untul este nelipsit din supele mele, se asociaza foarte bine cu legumele și dă supelor și măncarurilor în general un gust deosebit. Deci cam acestea sunt ingredientele pe care le folosec eu pentru supa cremă: diverse legume, unt, usturoi și eventual puțin busuioc.

Ingrediente (6 persoane):

  • o varză albă
  • 4 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • un ardei gras
  • busuioc
  • unt
  • sare
  • piper
  • ardei iute
  • doi căței de usturoi

Mai întâi se spală și se curăță toate legumele după care se toacă cubulețe, nu contează dimensiunea deoarece se vor pasa în blender. Se pune o bucată de unt în oala și se adaugă ceapa la călit. Se adaugă apoi morcovii și cartofii care se călesc alături de ceapă pentru 5 minute după care se adaugă varza și ardeiul gras. Se condimentează cu sare, piper și ardei iute și se călesc toate legumele 5 minute după care se acoperă cu apa. Se lasa aproximativ 15 minute după care se oprește focul. Se adaugă doi căței de usturoi pisat după care și se lasă la răcit pentru 10 minute. După ce supa se răcește puțin, se trece prin blender iar apoi se condimeentează cu busuioc după gust. Se servește simplă sau cu pâine prăjită sau crutoane.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *