Cotlet de porc la cuptor cu sos de muștar

Carnea de porc este ușor de preparat  și este la îndemâna tututor fiind accesibilă ca preț dar și foarte răspândită în piețe și magazine. În ultimul timp am preparat aproape pe fiecare săpămâna o mâncare în care am folosit carne de porc. Foarte mult timp am avut la congelator carne primită din porcul de la Crăciun, dar acum rezervele încep să fie pe final. Dacă este să cumpăr carnea, eu prefer carnea de porc în detrimentul celei de pui, deoarece cea de pui poate să fie injectata cu hormoni și în plus, mi se pare că nici nu are foarte mult gust.

Mai jos se găsește rețeta încercată de mine, cotlet de porc în vin la cuptor la care am preparat un sos rece din muștar, mărar și miere. Am servit lângă o garnitură de cartofi la cuptor.

Ingrediente (4 persoane):

  • 700 g cotlet de porc
  • jumătate de pahar de vin
  • 800 g cartofi
  • 2 căței de usturoi
  • unt
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de muștar
  • o lingură de miere
  • o lingura de ulei
  • o lingură de oțet
  • câteva crenguțe de mărar

Mai întâi se începe cu carnea de porc, se spală, se condimentează cu sare, piper și se asează într-o tava/vas de yena. Se toacă usturoiul și se adaugă în tavă peste porc, apoi se adaugă și vinul. Se acoperă tava cu folie de copt/folie de aluminiu sau cu un capac termorezistent. Se pune la cuptor pentru 40 de minute, spre sfârșit se ia capacul de pe carne pentru a se forma o crustă pe deasupra.

Cât timp carnea este la cuptor, se curăță cartofii iar apoi se toacă cubulețe mai mari și se spală bine. Se pun într-o tavă, se condimentează cu sare și piper iar apoi se pun  bucăți de unt pe deasupra. Se țin la cuptor între 25 și 3 0 de minute.

Sosul de muștar se prepara foarte ușor, se pun întru-un bol două linguri de muștar, o lingură de miere, una de oțet, una de ulei și mărarul tocat mărunt. Se amestecă totul și s-a obținut sosul de muștar care merge foarte bine lângă carnea de porc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *