Vinete și alte legume la cuptor

La această rețetă, legumele de bază sunt vinetele la care am mai adăugat roșii, ceapă, dovlecei și ardei gras. Este o rețetă făcută pe fugă dar este preparată în casă, cu legume de la piață, ieftin și rapid. Am adăugat diverse condimente pentru a intensifica gustul (busuioc, ardei iute) iar deasupra am presărat bucați de telemea rămasă prin frigider.

Ingrediente:

  • o vănătă mare
  • doi dovlecei
  • 3 roșii
  • două cepe roșii
  • telemea
  • busuioc uscat
  • ardei iute
  • sare
  • piper
  • 1-2 ardei grași

Se taie legumele rondele și se așează în tavă, mai întâi vinetele apoi dovlecelul, ceapa, ardeiul gras. Se presară sare, piper, ardei iute peste legume iar apoi se pun roșiile și busuiocul uscat. Deasupra se așează bucați de telemea iar apoi se dă la cuptor pentru 20 de minute, până când legumele sunt preparate și telemeaua este topită. Legumele se servesc simple sau în diverse combinații cu salată, carne, smântână etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *