Porc în vin la cuptor

Am făcut această rețetă pe fugă, atunci când nu aveam timp și am preferat să mănânc totuși ceva preparat în casă. Timpul de pregătire este foarte mic dar se adaugă timpul de stat la cuptor. Ideea a pornit de la o sticlă de vin de țară pe care am gasit-o abandonată pe balcon. Nu am folosit cel mai de calitate vin, era chiar puțin acrișor, dar vă garantez că rezultatul final este delicios. Puteți să vă jucați cu diferite condimente astefel încât să creați niște arome deosebite.

Ingrediente:

  • 3-4 bucați de carne de porc
  • un pahar de vin
  • foi de dafin
  • rozmarin
  • busuioc
  • ardei iute
  • sare
  • piper
  • usturoi

Mai întâi se spală carnea de porc și curătă de grăsimea excesivă sau de pielițe apoi se pune într-un vas de yena/tavă. Se adaugă toate condimentele și se amestecă împreună cu carnea. Se adaugă și paharul de vin, se acopera vasul de yena cu capac sau tava cu o foaie de copt/aluminiu. Se ține la cuptor aproximativ 40 de minute, până când carnea de porc este fragedă. Se poate servi cu piure și o salată de sezon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *