Ciorbă de roșii cu ou

Ciorbele sau supele sunt foarte sănătoase deoarece hidratează și ne pot oferi o parte din proteinele necesare. Mâncarurile cu legume de sezon sunt cele mai indicate, deoarece legumele au proveniență locală și eventual nu sunt crescute în seră. Piața este plină de roșii în acest moment deci ciorbă de roșii să fie.

Ingrediente:

  • 1 kg roșii
  • 3-4 cartofi
  • 2 ardei grași
  • o ceapă
  • păstârnac
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • smântână
  • două ouă
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri oțet
  • unt/ulei

Se pregătesc toate legume, se spală și apoi se toacă cubulețe, se pun în boluri pentru a lucra mai ușor. În funcție de cât de mare este oala se pot pune mai multe sau mai puține legume (de exemplu se poate umbla la cartofi sau dovlecei). Se călește ceapa în unt sau în ulei iar apoi se adaugă pe rând morcovul, cartofii, păstârnacul, ardeiul gras, rosiile, sare și piper. Se lasă 10 minute la fiert, roșiile își vor lăsa zeamă dar se mai completează cu apă daca este nevoie. Se adaugă dovlecelul iar apoi apă cât să acopere legumele. Ciorba  se mai tine 15-20 minute pe foc, până când toate legumele sunt fierte.

Se amestecă ouălele împreună cu smânâna și usturoiul pisat iar la final se adaugă în ciorbă. Se drege cu puțin oțet și busuioc în funcție de gustul fiecăruia.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *