Paste cu vinete și telemea

Aceste paste se fac atât de ușor încât este aproape inutil să povestesc rețeta. Pastele in general sunt un fel de mâncare foarte ușor de preparat dar și foarte versatile, se poate jongla cu aproape orice ingrediente iar rezultatul poate fi deosebit.

Ingrediente (4 porții):

  • paste (pene)
  • o vânata
  • telemea
  • roșii (uscate de preferat sau cherry)
  • șunca țărănească
  • o ceapă
  • usturoi
  • oregano

Se taie sunca cubulete și se prăjește în unt sau în ulei pâna cand devine aurie apoi se adaugă și ceapa tocata in tigaie peste șunculiță. Vânata se taie tot cubulețe și se calește aproximativ 5 minute împreuna cu sunculița și ceapa. La sfârșit se adaugă usturoiul tocat mărunt și roșiile. Sunt preferate roșiile uscate deoarece dau textură dar în lipsa lor se pot folosi 3-4 roșii cherry.  Pastele se fierb dupa instrucțiuniile de pe pachet, 10-15 minute in apă cu sare. După ce pastele s-au fiert, se trec prin apă rece pentru a nu se prinde, iar apoi se amestecă telemeaua, sunculița și vinetele cu pastele. Se adauga sare, piper și oregano sau busuioc dupa gust. Simplu, nu?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *