Paste cu ton

Atunci cand vreau să prepar ceva rapid și delicios apelez la rezervele de conserve de ton din frigider pentru a face niște paste delicioase. Timpul total de pregatire este foarte mic, maxim 30 de minute iar rețeta este foarte simplă așa că oricine se poate trata cu aceste paste cu ton.

Ingrediente:

  • 2 conserve de ton
  • 6 roșii (sau bulion concentrat/conservă de roșii)
  • o ceapă
  • 2 cepe verzii (opțional)
  • 2-3 caței de usturoi
  • un pachet de paste
  • unt sau ulei
  • sare, piper, ardei iute
  • busuioc

Mai întai se pun pastele la fiert. Se pune apa la foc și atunci cand dă în clocot, se adaugă sare și pastele care se fierb dupa instrucțiuniile de pe pachet. Nu am folosit niște paste foarte scumpe ci paste varsate și pentru a nu se lipii între ele, se adaugă la fiert o lingură, două de ulei. După ce pastele se iau de pe foc, se scurge apa în care au fiert și se trec prin jet de apa rece. Deasemenea, nu se vor lipii intre ele foarte mult dacă se trec prin apa rece.

Pentru sos: se taie ceapa cubulețe și se calește în unt sau în puțin ulei.  Cand ceapa este aurie, se adauga cele două conserve de ton cu tot cu uleiul din conservă. Se amestecă și se călesc împreună tonul și ceapa (2-3 minute). Pentru a simții ca este vara, am pus și două cepe verzi. Între timp se spală roșiile și se taie cubulețe. Dacă nu aveți roișii proaspete, se pot folosi la fel de bine roșii din conservă sau bulion concentrat. Se adaugă roșiile în tigaie peste ton, se condimenteaza cu sare, piper, ardei iute și se mai ține sosul pe foc 10 minute. Se adaugă apă dacă este nevoie (pentru a nu se prinde, in cazul in care roșiile nu își lasă suficient suc). La sfarșit se adaugă usturoiul tocat marunt sau pisat și busuioc (în sos am pus busuioc uscat cumpărat la plic). După cum preferați, sosul de ton fie se amestecă în toată cantitatea de paste, fie se servește deasupa. Poftă mare!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *