Roșii cu ou

Nu știu cum sunt alții, dar mie îmi plac lucrurile simple așa că am fost în piata și am cules câteva roșii proaspete și dulci cum numai la noi în țara pot să crească. Am avut câteva oua de țară și puțin busuioc așa că am făcut un mic dejun simplu, rapid și delicios în doar 10-15 minute. Daca doriți să vă răsfațați într-o zi de sâmbătă cu aromele verii, vă recomand să incercati această rețetă.

Ingrediente (pentru o persoană):

  • 3 roșii
  • un ou
  • o ceapă mai mică
  • jumătate de ardei gras
  • busuioc
  • sare
  • ardei iute
  • busuioc
  • ulei sau unt
  • usturoi (opțional)

Se prepară foarte ușor, se toacă ceapa cubulețe și se căleste în puțin ulei sau unt. Se adaugă apoi ardeiul gras și roșiile tocate tot cubulețe. Se presară sare și ardei iute (sau piper) și se călește. Se adaugă apoi putină apă și se mai ține 4-5 minute pe foc. Spre final se adaugă un ou și se amestecă cu roșiile de pe foc (devine un fel de omletă de roșii). Dupa ce oul s-a preparat termic, se oprește focul și se adaugă busuioc și putin usturoi (opțional). Se servește neapărat cu paine de casă (căutați în piața la lăptari).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *