Ciorbă de ciuperci pleurotus

Rețeta aceasta am furat-o. Cănd am mancat prima data mi s-a prezentat ca “ciorba de burta de ciuperci”. Mie nu imi place ciorba de burtă și am strâmbat din nas când am auzit dar am zis că incerc. Mi-a placut foarte mult așa ca am hotarât să o incerc si eu. Se prepară foarte rapid și ușor, ciupercile avnd timpul de fierbere mai mic decât in cazul burții (poate doar prefiarta, dar fara gust).

Ingrediente:

  • 1kg de ciuperci pleurotus (românești, din piață)
  • 3 morcovi
  • păstârnac
  • ardei gras roșu, galben
  • ceapă
  • ceapă verde
  • 3 caței de usturoi
  • 300 ml smântână
  • 2 galbenușuri de ou
  • sare, piper

Se toacă ceapa și se pune la călit în unt sau ulei. Se rad morcovii și se adaugă peste ceapă apoi incepem să adăugăm și ciupercile care se taie in lung, sub forma unor fâșii. Se adaugă ciperciile treptat în oala și se călesc puțin. Apoi se adaugă o cana de apă și se fierb cam 15 minute (ca pe mancare sau tocană, nu se adauga multă apă pentru a lasa ciupercile sa fiarba înăbușit). După ce legumele s-au călit, se adaugă ardeiul gras și se completează cu apă apoi se mai fierbe ciorba pentru 10-15 minute. La sfârșit se amestecă smântâna cu ouale și usturoiul pisat. Se adaugă un polonic de zeama din ciorba în smântâna, se omogenizeaza, apoi se adaugă in oala cu ciorbă. Se dă un clocot și gata este ciorba. La servire se presară patrunjel. Pofta mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *