Prajitura cu morcov si nuci

Imi plac foarte mult dulciurile dar din aceasta cauza incerc sa fac prajituri cat mai rar, deoarece nu ma pot abtine sa nu mananc. De aceasta data am zis ca o sa fac o prajitura care este si sanatoasa. Am inlocuit faina alba cu cea de ovaz si pe langa morcov, am pus multe nuci pentru a compensa cu faptul ca prajitura este de post. A iesit un desert bun si cremos datorita faptului ca morcovul a pastrat prajitura umeda.

Ingrediente:

  • 2 cani de faina de ovaz
  • 1.5 cani de zahar
  • o canuta de ulei
  • 6 morcovi potriviti (cam 600g)
  • 300g nuci
  • scortisoara (o lingura)
  • o cana de apa minerala
  • praf de copt
  • un praf de sare

Am pus intr-un vas faina, zaharul, nucile, scortisoara, uleiul si un praf de sare. Itr-o cana am pus un pliculet de praf de copt si am turnat acest amestec in coca. Se amesteca putin iar la sfarsit incorporeaza si morcovii.

Se pregateste o tava care se unge cu ulei. Eu am folosit ulei de palmier in locul celui de floarea soarelui deoarece este ma rezisent la temperaturi inalte. Se toarna apoi coca in tava si se tine la cuptor cam 50 de minute. Am gasit prin dulap niste petale de migdale si le-am folosit la decorat, dar se poate decora doar cu nuci. La servire am presarat putina miere si nuci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *