Lasagna cu ciuperci

Îmi plac atât de mult preparatele din paste, sunt atât de bune însa puțină lume se încumetă să le gătească în casă, poate nu stiu cât de ușor se fac. Trebuie doar să avem niște paste iar combinațiile pot să fie infinite. De data aceasta eu am facut o lasagna de post cu ciuperci și sos de roșii. Vă recomand să incercați, este foarte ușor de pregatit și puteți să îi surprindeți pe cei dragi cu un preparat nou.

Ingrediente:

  • un pachet de foi de lasagna
  • 1 kg de ciuperci
  • 2 morcovi
  • o ceapă
  • bulion (sau rosii proaspete)
  • busuioc
  • oregano
  • usturoi
  • ceapă verde
  • sare, piper, ardei iute, foi de dafin
  • 3 roșii pentru ornat

Mai întai am pregătit sosul de roșii cu ciuperci. Am spălat ciupercile bine și le-am tăiat cubulețe apoi am tocat ceapa și am pus-o la călit împreună cu morcovul ras. Am adăugat pe rând ciupercile, câte o mână, își vor lasa apă și vor începe să scadă. Se condimentează cu sare, piper, ardei iute, foi de dafin și se lasă pe foc aproximativ 15 minute completând cu apa dacă este nevoie. Spre sfârșit am adăugat 3 linguri de bulion și apă cât să acopere ciupercile. Se lasă pe foc până dau în clocot. Se toacă ceapa verde și se adaugă în ciuperci împreună cu busuioc, oregano și usturoiul tocat mărunt. Se amestecă bine, se gustă dacă este sărat și condimentat suficient. Se poate pune puțin mai multă sare deoarece foile de lasagna vor absorbi și ele.

Într-o tavă se pune mai intai puțin sos de roșii pe fund apoi se așează un start de foi de lasagna. Eu nu fierb foile de lasagna înainte, nu consider că este nevoie, vor fierbe la cuptor. Se adaugă cam jumătate din compoziție și se întinde în tavă. Se repetă procedura, un strat de foi, un start de ciuperci. Se completează cu apă deoarece foile de lasagna trebuie sa aibă lichid să fiarbă. Pentru a arăta bine, se roacă roșii rondele și se așează frumos deasupra după care se dă tava la cuptor pentru 30-40 de minute (se verifică dacă foile de lasagna sunt fierte).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *