Dovlecei umpluti

O mancare usoara ca pentru zilele de primavara. Am cumparat din piata 8 dovlecei frumosi si am hotarat sa fac niste dovlecei umpluti, de post. Umplutura este pe baza de orez in care am adaugat alte legume.

Ingrediente:

  • 8 dovlecei
  • o cana de orez
  • morcov ras
  • ceapa verde
  • ardei gras
  • verdeata (leustean)

Mai intai am preparat compozitia pentru a umple dovleceii. Am calit ceapa in putin ulei apoi am adaugat morcovul ras si ardeiul gras. Se amesteca putin iar apoi se pune si orezul spalat bine cu apa. Se adauga sare, piper si se lasa pe foc pana cand fierbe orezul, completand cu apa cand este nevoie. La sfarsit am adaugat si o lingura de bulion. Intre timp se taie dovleceii in jumatati si se scoate miezul cu un cutit sau cu o lingura. O parte din miez  se poate taia cubulete si adauga in orez, dar deasemenea se poate folosi in alte mancaruri. Se umplu dovleceii si se dau la cuptor cam 20 minute, pana cand dovlecelul este copt. Am servit cu salata de sezon (loboda, leustean, ridichie, rosii, castraveti, boabe de naut).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *