Shodo

Shodo-ul este o bautură fierbinte perfectă pentru zilele reci deoarece ne ajută în tratarea răcelii, a tusei și a durerilor în gât. Pe lângă beneficiul medical, shodo-ul este o băutură chiar bună la gust. Se prepară rapid, din doar câteva ingrediente: lapte fierbinte, ou, miere sau zahar. Pentru fiecare cană preparată trebuie folosit câte un ou, preferabil ou de țară, deoarece este mai sănatos dar va da și o culoare plăcută. Pentru un gust mai deosebit, se pot adauga diverse arome în shodo: scorțișoară, ghimbir, cacao. Dacă dorim să ne facem de cap se poate adauga și puțină tărie cum ar fi romul.

Ingrediente shodo (pentru o cană):

  • 1 gălbenuș de ou (preferabil de țară)
  • 200 ml lapte
  • o lingură mare de miere / zahăr
  • ghimbir
  • scorțișoară

Instrucțiuni shodo:

  1. Se pune laptele la fiert și se ține până când începe “să dea în foc”.
  2. Gălbenușul se freacă bine cu lingura de miere sau de zahăr. Se zice că mierea nu se consumă cu un lichid fierbinte deoarece devine toxica, însă nu am găsit nici un argument serios în privința acestui fapt. Eu folosesc miere în ceai sau în lapte fierbine.
  3. Se adaugă și ghimbirul ras sau tocat marunt peste gălbenușul frecat cu miere și se amestecă bine.
  4. Laptele fierbinte se adaugă treptat peste oul cu miere și ghimbir și se amestecă încet, apoi se mai toarna incet lapte. Laptele se incorporeaza treptat pentru a face oul omletă.
  5. Se presară scorțișoară pe deasupra și se servește. Mie imi place să folosesc laptele fierbinte, deși în multe rețete am văzut că laptele doar se încalzește, nu se fierbe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *