Paste cu somon si spanac

Pastele se numara printre mancarurile mele preferate. Sunt delicate, usor de pregatit si se poate improviza si nascoci ceva foarte bun cu ele. Azi am combinat peste, spanac si paste si am creat un pranz foarte gustos care in plus arata si foarte bine. Pentru ca nu prea am mancat carne zilele acestea am zis sa prepar ceva cu peste, asa ca daca tot eram pe langa piata, am trecut pe la pescari si am luat niste somon dar si un file de crap. Frigiderul era deja plin cu spanac si unt asa ca pestele era tot ce lipsea.

Ingrediente:

  • 2 file somon (350 g), eu am pus si putin crap
  • spanac (2-3 maini pline)
  • smantana si putin lapte (sau smantana de gatit)
  • ceapa verde, usturoi verde
  • sare, piper, ardei iute
  • unt
  • patrunjel

Se toaca ceapa verde, usturoiul si se calesc in putin unt. Se toaca destul de mare spanacul si se adauga in tigaie peste ceapa. Se adauga sare, piper, ardei iute si se tine pe foc aproximativ 2 minute pana cand spanacul scade in volum.

Se taie pestele cubulete. Am folosit doua bucati de file de somon si o bucatica de file de crap. Nu este obligatoriu crapul, eu am pus pentru a avea o cantitate mai mare de peste. Se prajeste in unt (mai intai crapul, apoi somonul cam 3 – 5 minute)

Peste pestele care se rumeneste in tigaie se adauga smantana amestecata cu laptele (atentie laptele sa fie fiert si proaspat sa nu se branzeasca). Se adauga incet, poate cu putina apa, pentru a mai reduce din temperatura. Se adauga sare si piper si se tine pe foc cam 5-7 minute, dupa care se adauga spanacul. Se mai tine pe foc 5 minute si se completeaza cu sare, piper dupa gust.

Intre timp, se fierb pastele, eu am folosit tagliatele pentru ca arata foarte elegant, si am zis ca somonul trebuie sa aiba o garnitura pe masura. Se fierb in apa clocotita cu sare, cum scrie pe pachet. Dupa ce fierb, se pun intr-o strecuratoare si se trec prin jetul de apa rece, astfel, vor ramane al dente. Somonul merge foarte bine cu patrunjelul, asa ca am facut un sos pesto din patrunjel, dintr-o legatura de patrunjel, cateva fire de leurda, nuci si putin ulei. Se blendeaza pana se obtine o pasta. Alternativ se poate toca direct patrunjel proaspat in sosul de peste, iar daca nu va place patrunjelul, se poate pune oregano, busuioc. Preferabil se serveste cu parmezan, dar eu am avut in frigider doar cascaval afumat, asa ca am servit cu pesto de patrunjel, cascaval afumat si am presarat rosii cherry pe deasupa.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *