Creamy cheesecake

Cheesecake-ul se numără printre prajiturile mele preferate. Este un desert foarte simplu de făcut dar rezultatul este  o prajitură rafinată, demnă de o masă festivă. Eu pun în cheesecake branza de vaci pe care o găsim în piață, nu folosesc vre-o cremă de brânză fină.

Ingrediente cheesecake:
  • 1 kg branză de vaci dulce (perfect dacă este grasă)
  •  3 ouă
  • 3 linguri faină
  • o cană de zahăr
  • coaja rasa de la o lamâie
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 50 g unt
Instrucțiuni cheesecake:

Mai întâi se sfărâmă biscuiții, iar peste ei se adaugă untul topit. Se incorporează bine apoi se pun în tavă și întind uniform după care se tapetează puțin biscuiții. Se dau la cuptor 10 minute. Intre timp se amestecă cu mixerul brânza, ouale, zaharul, faina, coaja de lamaie și un praf de sare. Cu cat se amesteca mai bine, cu atat este mai cremos cheesecake-ul. Pentru un plus de gust și cremozitate se mai poate adăuga frisca sau smântână. Se toarnă crema de brânză peste stratul de biscuiți și se bagă la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Se servește cu fructe, dulceață, cremă de lămâie sau se poate prepara un sos proaspat de fructe de sezon (capșuni, vișine, coacaze, orice). Eu prefer cu un sos de visine proaspăt (se călesc puțin vișinile în zahăr și apă). Compoziția dulce și branza merg perfect cu gustul acrișor din visine. Daca nu am visine, am mai facut fie cremă de lamaie, fie am folosit o dulceață în care am stors zeama de lamaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *