Pizzzzzaaaa de casa, cu de toate

Cea mai buna mancare este cea facuta in casa. Stii ce ingrediente folosesti, sunt proaspete si de calitate. Tot timpul ma intorc cu sacose in ambele maini cand vin de la piata asa ca pot sa fac mereu o pizza buna. Mi s-a zis o vorba, “pui bun, iese bun”, asa ca nu are ce sa dea gres, nu este nicio tehnica speciala, nu conteaza daca iese mai tare sau mai arsa la inceput, va fi cea mai buna pizza.

Ingrediente aluat (tava 35 x 45):

  • 600g faina
  • jumatate pachet de drodie proaspata sau uscata
  • o lingura de sare si una de zahar
  • apa calduta
  • ulei (3-5 linguri), apa

Ingrediente pizza:

  • sos rosii
  • usturoi
  • busuioc
  • sunca presata, carnati (sau carne porc, pui, putin calite)
  • ciuperci
  • ceapa
  • ardei
  • vinete
  • dovlecei
  • masline
  • cascaval

Se face mai intai aluatul. Se amesteca o canuta de apa calduta cu drojdia, zaharul si sarea pana se topesc, apoi se lasa putin, o sa faca o spuma. Se adauga faina, apoi se pune ulei si apa. Eu pun tot timpul din ochi pana cand aluatul devine moale si putin lipicios. Mai pun apoi o mana de faina si fac un gogoloi. Se lasa la crescut.

Pentru pizza, se taie toate legumele. Se prepara un sos de rosii fie din rosii proaspete, fie din bulion. Se pun in el doi catei de usturoi, busuioc, putina sare, piper si putin ardei iute. Dupa ce aluatul creste se intinde in tava. Se pune sosul de rosii apoi restul ingredientelor. Cascavalul ras si maslinene se pot pune fie acum, fie in ultimele 10 minute in care tinem tava la cuptor. Se lasa la cuptor cam 30 minute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *