Mic dejun de campion

Primavara pentru mine inseamna verdeata. Este anotimpul meu preferat datorita faptului ca este frumos si cald afara dar mai ales pentru bunatatile pe care le putem gasi in piata in perioada aceasta. Cele mai bune alimente sunt cele de sezon, iar primavara ne ofera o gama variata de produse foarte gustoase si sanatoase. Astept tot anul dupa leurda, loboda, spanac, ceapa verde si cum mi-am facut proviziile cu de toate din piata, am zis sa imi prepar un mic dejun sanatos, rapid si elegant.

Ingrediente:

  • 1 ou de casa (am gasit la magazinul laptarilor din piata)
  • Spanac, leurda
  • Branza sau cascaval
  • Unt

Preparare:

Se spala spanacul si leurda (cam o mana), si se pun intr-un ramekin impreuna cu o bucatica de unt. Am sfaramat branza si am pus-o peste spanac apoi am pus un ou deasupra, pentru a nu ramane crud albusul. Se mai poate pune ceapa, rosii, brocolii, in functie de preferinte. Se baga la cuptor pentru 10 minute (pana se coace albusul). Se presara piper si se serveste cu paine prajita … cu unt bineinteles.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *