Un munte de ciocolata, vă rog!

Cui nu ii place ciocolata? Cred ca am auzit o data o persoana care zicea ca nu ii place, dar nu il punem la socoteala, nu conteaza. Un desert avand la baza ciocolata nu da niciodata gres. In plus, este foarte greu sa ratezi o reteta care contine ciocoltata, nimic nu poate sa mearga gresit. Ca sa ma satur si eu de ciocolata, mi-a trebuit un munte. Este o reteta de ciocolata de casa care contine rom si foarte multe nuci. Poza vorbeste de la sine, aproape ca nu mai pot sa spun nimic, este vanduta :))).

Ingrediente:

  • 100 g cacao
  • 200 g unt
  • 250 g lapte praf (eu am pus lapte praf Raraul, trebuie cernut)
  • o cana de apa (100 ml)
  • o cana de zahar
  • esenta de rom
  • nuci din piata

Se pune apa impreuna cu zaharul pe foc, pana cand zaharul se topeste. Se ia de pe foc si se adauga untul, cacaua si laptele praf. Este preferabil ca laptele praf sa se cearna, altfel poate sa se faca cocoloase. Mie mi-a fost lene si nu l-am cernut, a facut putine cocoloase, dar am amestecat bine compozitia cu mixerul, si nici nu s-a cunoscut. Se adauga apoi esenta de rom si nucile. Se mai poate adauga cacao, daca amestecul este prea moale. Se toarna intr-o tava, pe fundul careia s-a pus o foaie de copt (sa se desprinda usor). Se lasa la racit apoi se taie in cubulete. Eu am dat bucatile de ciocolata prin cacao, deoarece compozitia a fost putin mai moale decat trebuia si se lipea de maini. Dar s-a dovedit ca da un aspect placut daca sunt date prin cacao si in plus daca ciocolata este prea dulce, cacaua ii da putina amareala.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *